پد سلولزی در صنایع نساجی چه کاربردی دارد؟

کارخانجات نساجی، برای ریسندگی و بافندگی ابریشم، پشم و کتان در شرایط بهینه و استاندارد در تمامی مراحل .کارشان به رطوبت نسبی بین 50 تا 85 درصد نیاز دارند؛ چرا که رطوبت باعث میشود رشته های نخی مقاوم تر شده و از حالت شکنندگی خارج شوند و علاوه بر آن ماشین آلات کارخانه ها با رطوبت بیشتر، سرعت شان بالاتر می‌رود؛ در این مقاله قصد داریم تا به بررسی کاربرد پد سلولزی در صنایع نساجی به طور کامل بپرازیم.

حال این  کارخانه ها برای بدست آوردن رطوبت مورد نیازشان از پدهای سلولوزی کمک می‌گیرند. در ادامه علت انتخاب این پدها و کاربردهایشان و نحوه استفاده آن در کارخانجات نساجی را برایتان توضیح خواهیم داد.

پد سلولزی در صنایع نساجی

پد سلولوزی چیست؟

اول از همه باید بررسی کنیم که پدهای سلولوزی چه هستند و چه کاربردی دارند؟

پدهای سلولوزی صفحه های ضخیمی هستند که از کاغذ کرافت تهیه شده اند. در این پدها ورقه های سلولوزی بصورت منظم به هم تنیده شده اند و همین امر باعث می شود که این پدها دارای قدرت جذب آب بالایی باشند. علاوه بر آن در این پدها از الیاف های بلند و طبیعی نیز استفاده شده و تمامی این موارد باعث شده اند که این پدها مقاومت شدیدی در برابر مواد شیمایی و آلاینده‌های مسمومی که در هوا وجود دارند، داشته باشند.

پدهای سلولزی کاربرد های بسیاری دارند از جمله کاربرد های بسیار مهم این پدها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید هوای مطبوع در گلخانه
  • صنایع نساجی
  • صنعت لوازم خانگی (تولیدکنندگان کولر آبی سلولزی و کولر آبی پلیمیری سلولزی)
  • تولید هوا در مرغداری
  • صنایع تاسیسات و هواسازها
  • تولید هوای مطبوع در دامداری
  • صنایع تاسیسات و هواسازها
  • سیستم سرمایش و پیش سرمایش توربین های گاز

علت استفاده از این پدها در صنایع گوناگون، خصوصیات و ویژگی های بارز این پدهاست که آن ها را از محصولات مشابه شان متمایز می کند. در ادامه به بررسی ویژگی های این پدها می پردازیم.

ویژگی های پد سلولوزی

پدهای سلولوزی دارای ویژگی ها و خصوصیات زیر می‌باشند:

  • از ورود حشرات موذی جلوگیری می‌کنند.
  • حداقل طول عمر این پدها سه سال می باشد.
  • به دلیل استفاده از کاغذ کرافت و مواد اولیه مرغوب ، خاصیت ایستایی و مانایی بالایی دارند.
  • چون در مواد اولیه اش از کاغذ کرافت استفاده شده است، می تواند درصد بالایی از آب را جذب کند.
  • پدهای سلولزیدارای خاصیت خودشویی می باشند که باعث جلوگیری از رسوب گذاری روی سطح پد میشود.
  • کاغذ کرافت دارای خاصیت مویینگی می باشد که باعث می شود آب به صورت یکنواخت در تمام سطوح پد سلولزی توزیع شود.
  • ایجاد خنکی بیشتر نسبت به محصولات دیگر

ویژگی پد سلولوزی

مزیت پد سلولزی در صنایع نساجی نسبت به رقبای خود

پدهای سلولوزی علاوه بر ویژگی های شخصی خود و کاربرد پد سلولزی در صنایع نساجی ، یک سری ویژگی و خصوصیات نسبت به رقبای خود دارند که اکنون به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • به دلیل خاصیت ایستایی بالا، نصب، شستشو و نگهداری آن آسان تر می‌باشد.
  • به دلیل داشتن مواد اولیه بهتر، خاصیت ترشوندگی و جذب آب بالاتر می‌باشد.
  • چون در هوای مرطوب افت فشار کمی دارد، مصرف برق آن نیز کمتر می‌باشد.
  • چون مواد اولیه ی بهتری دارد، سرعت رسوب گذاری پایین تری نیز نسبت به رقبایش دارد.
  • استعداد کمتری برای رشد قارچ و آلودگی ها برروی پد دارد.
  • چون از لایه های متعددی ساخته شده است ورود گرد و غبار به آن بسیار کاهش پیدا کرده است.
  • در ابعاد و ضخامت های متفاوت ساخته می‌شود.

علت استفاده از پدهای سلولوزی در صنعت نساجی

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، کارخانجات نساجی نیاز شدیدی به رطوبت دارند. حال این رطوبت را چگونه تامین می کنند؟ با استفاده از دستگاه هایی مانند هواساز و چیلر، زنت و ایرواشر

تجهیزاتی که در این سه دستگاه به کار رفته با یکدیگر متفاوت است و در نتیجه کارایی و اثربخشی شان نیز متفاوت است اما هر سه دستگاه برای ایجاد رطوبت نسبی مورد نیاز کارخانه، می توانند از پدهای سلولولزی استفاده بکنند. همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم این پدها خاصیت جذب بالای آب را دارند و برای ایجاد رطوبت کمک زیادی به دستگاه ها  می کنند و علاوه بر آن اگر این پد را در ضخامت‌های بالا استفاده کنید، از عبور آلاینده ها به فضای تهویه جلوگیری می‌کنند.

باید توجه دشاته باشید که پد سلولوزی که در صنعت نساجی استفاده می شود مدل 7060 است.

تولید پارچه با پد سلولوزی

تولید کنندگان عمده پد سلولزی چه کشورهایی هستند؟

به طور کلی پد سلولزی در صنایع نساجی عمداتا در کشور های چین، تایوان، هند، سوئد، پاکستان و ایران تولید می شوند. پدهای سلولوزی در هنگام تولید، با حجم بسیار زیادی تولید می شوند اما چون وزن کلی آنها بسیار کم می باشد و عمدتا جزو دسته محصولات سبک وزن محسوب می شوند، هزینه ارسال و جا به جایی آن به کشورهای دیگر بسیار زیاد خواهد شد و به همین دلیل بیشتر شرکت های تولید کننده ی عمده پد سلولزی ترجیح میدهند، با توجه به وضعیت بازار در کشورهای خریدار، خط تولید خود را در آنجا راه اندازی کنند به جای اینکه پد سلولزی را برای آنان صادر کنند.

سوالات متداول کاربرد پد سلولزی در صنایع نساجی

پد سلولوزی چیست؟
پدهای سلولوزی صفحه های ضخیمی هستند که از کاغذ کرافت تهیه شده اند. در این پدها ورقه های سلولوزی بصورت منظم به هم تنیده شده اند و همین امر باعث می شود که این پدها دارای قدرت جذب آب بالایی باشند.

پدهای سلولوزی چه ویژگی هایی دارند؟
پدهای سلولوزی دارای ویژگی های بسیار هستن به طور مثال حداقل طول عمر این پدها سه سال می باشد، به دلیل استفاده از کاغذ کرافت و مواد اولیه مرغوب ، خاصیت ایستایی و مانایی بالایی دارند واز ورود حشرات موذی جلوگیری می‌کند.

چرا از پدهای دیگر به جای پد سلولوزی در کارخانه نساجی استفاده نمی‌کنیم؟
باید توجه داشته باشید که با استفاده از پدهای سلولوزی در کارخانه نساجی ، الکتریسته ساکن و شکل‌گیری گرد و خاک و پرز در ماشین آلات کارخانه کاهش می‌یابد. همچنین کیفیت محصولات کارخانه بالاتر می رود و ظاهر و مقاومت بالاتری پیدا می کنند و علاوه بر اینها محصول تولیدی به ازای ماده اولیه مصرفی نیز بیشتر می شود. خطر آتش سوزی و هزینه تمیزکاری ماشین آلات بسیار کاهش می یابدو  به حفظ سلامت کارگران کمک می‌کند. فرآیند صورت گرفته بر روی مواد اولیه ی سنتی، باید در مکان هایی با رطوبت نسبی نزدیک به 60 % انجام شود. ( به استثنای ترکیب پلی استر و کتان که نیازمند رطوبت نسبی 30 % می باشند.)