ساعت کاری 8:00 الی 18:00

تماس با ما:       09368580205  62999567

دستگاه پیوند زن نشاء

صفحه اصلی > دستگاه پیوند زن نشاء
اشتراک گذاری:


تحویل اکسپرس
خدمات پس از فروش
صدور فاکتور رسمی
مشاوره فنی

امتیاز کاربران 3.3 / 5. تعداد: 4

قیمت دستگاه پیوند زن نشا
توضیحات
نقد و بررسی

همه چیز دستگاه پیوند زن نشاء

از جمله راه های کاهش مصرف آب در صیفی جات و محصولات کشاورزی، کشت نشاء پیوندی می باشد. استفاده از این روش کشت، به دلیل صرفه جویی در مصرف آب، بی نیاز شدن محصول از سموم و کشت در زمین های آلوده بازده تولید را فوق العاده افزایش داده است. در این مطلب در مورد روش نشاء پیوندی و روش کار دستگاه پیوند زن نشا  transplant machine نکات مهمی را به شما ارائه میکنیم.

با استفاده از ریشه و ساقه کدو که در برابر بیماری مقاوم است، در کشت نشاء پیوندی رشد محصول به 25 روز و میزان مصرف آب به 35 درصد کاهش می یابد. مثلا، در کشت هندوانه به ازای هر هکتار، 60 تن هندوانه قابل برداشت است. ولی در کشت نشاء پیوندی این میزان به 140 تن می رسد.

مزیت های پیوند زدن

  1. مقاومت گیاه در برابر بیماری

از مزیت های برجسته پیوند زدن، استفاده از پایه های گیاهی مقاوم در برابر بیماری ها و قارچ ها می باشد. بکارگیری پایه های قوی برای پیوند می تواند باعث کاهش شیوع بیماری های قارچی و ویروسی خاکزی شود. برای مثال، از جمله پایه های خوب و قوی به منظور پیوند خیار گلخانه ای و کدوهای تابستانی، پایه ی کدو برگ انجیری می باشد، زیرا در مقابل نوسان دمای خاک مقاومت بالایی دارد.

  1. پیوند زن نشا

  2. افزایش عملکرد

گزارش ها حاکی از افزایش عملکرد در اثر پیوند زدن را نشان می دهد. به عنوان مثال، در گیاه پیوندی خربزه شرقی، وزن میوه تازه در حدود 20 تا 50 درصد افزایش داشته است. همچنین در گوجه فرنگی شاهد کاهش میوه های بد شکل پیوندی به نسبت بوته های غیر پیوندی بوده ایم.

  1. افزایش مقاومت بر دمای پایین

در 2 ماه اول فصل کاشت باید مراقب سطح دما بود. زیرا پایین بودن سطح دما در خاک باعث از بین رفتن نشاء می شود. به طور مثال، هندوانه و خربزه شرقی برای اینکه بهتر رشد کنند، به دمای بالا احتیاج دارند. همچنین پایه کدوی برگ انجیری به دلیل اینکه در دمای پایین قادر به جذب مواد غذایی و آب می باشد، برای پیوند خیار به خوبی نسبت به خیار غیر پیوندی رشد پیدا می کند.

  1. کاهش استفاده از کودهای شیمیایی

اکثر پایه های مورد استفاده برای خانواده کدوئیان مثل خیار، دارای ریشه قوی هستند. برای اینکه از رشد بی رویه برگ و ساقه که منجر به پایین آ مدن کیفیت میوه می شود جلوگیری کنید، توصیه می شود که از کودهای شیمیایی به صورت نصف آن مقداری که برای گیاهان غیر پیوندی استفاده می شود، به کار ببرید.

همچنین قدرت رشد گیاه افزایش یافته و مدت زمان برداشت طولانی می شود.

انواع روش های پیوند زدن

انواع روش های پیوند زدن

  1. پیوند نشا لوله ای

این روش سرعت پیوند بوته های کوچک که درون بلوک گلدانی کشت می شوند را تا سه برابر افزایش می دهد. از پیوندک یک جفت برگ انتهایی و از پایه برگ لپه را حفظ می کنیم. پیوندک را با زاویه 60 درجه از لپه ها برش زده و سپس از قسمت بالایی لپه ها آنرا قطع می کنیم. قسمت انتهایی بریده شده ی پایه را در لوله ای ارتجاعی قرار می دهیم و پیوندک را از انتها درون لوله فرو می بریم به صورتی که هر دو قسمت بریده شده روی هم قرار گیرند.

  1. پیوند نشا مجاورتی

پیوند مجاورتی به این گونه است که دو گیاه که هم اندازه هستند و قطری مشابه دارند را انتخاب کرده، سپس یک برش اریب یا 60 درجه را در دو سوم ساقه پیوندک ایجاد می کنیم و همین را در مورد ساقه پایه نیز انجام می دهیم به طوری که برش به سمت پایین باشد.

بعد از این مرحله دو قسمت بریده شده را بر روی هم قرار می دهیم و به وسیله یک گیره محل اتصال را مچ می نماییم. این نوع پیوند اخیرا توسط دستگاه پیوند زن نشاء انجام می گیرد و مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. در ادامه به معرفی دستگاه پیوند زن نشاء می پردازیم.

  1. پیوند نشا اسکنه ای

این نوع پیوند معمولا در زمان خواب گیاه انجام می شود و روی شاخه هایی که 3 تا 10 سانتی متر طول دارند صورت می گیرد. روش آن به این صورت است که ابتدا، برشی مقطعی با استفاده از یک اره یا چاقو روی محل مورد نظر زده شده و پس از آن دو برش ملایم در دو طرف پیوندک ها می زنیم. به طوری که بتوان پیوندک ها را در داخل برش قرار داد. سپس محل برش خورده را با یک نایلون بسته و چسب می زنیم.

  1. پیوند نشاحفره ای

برای انجام این پیوند، ابتدا مریستم گیاه حذف می شود و پس از آن با استفاده  از مته ای 2 میلی متری حفره ای به عمق 10 الی 14 میلی متری در پایه ایجاد می کنیم. پس از آن ساقه پیوندک را از 5 سانتی متری برگ های لپه ای قطع و آن را به صورت نوک تیز در آورده جوری که درون حفره جای گیرد، قرار می دهیم.

  1. پیوند نشا استوانه ای

در این نوع پیوند، پوست گیاه را به شکل استوانه ای در حدود 3 تا 4 سانتی متری برش زده و به همان صورت دور ساقه پایه قرار می دهند.

مزیت های پیوند زن

دستگاه پیوند زن نشا

دستگاه پیوند زن نشاء نوعی دستگاه نیمه اتوماتیک است که قابلیت برش زدن نشاء در قطرهای 1.2 تا 3.5 میلیمتری را دارد و در هر ساعت میانگین 360 الی 400 نشاء پیوندی را می توان با این دستگاه تولید نمود.

مشخصات فنی دستگاه پیوند زن نشاء

  • واحد برش ساده و قابل استفاده برای انواع نشاء گیاهان
  • تغییر زاویه سریع برش تیغه ها
  • قابلیت اسپری کردن ماده ضد عفونی بر روی تیغه ها
  • گیره هایی انعطاف پذیر جهت عدم آسیب به ساقه گیاهان
  • عملکردی دقیق با استفاده از یک اپراتور

مزیت های استفاده از دستگاه پیوند زن نشاء

  • کیفیت بالای پیوند زنی نشاء همراه با کمترین آسیب نسبت به روش دستی
  • دقت و سرعت بالا
  • یکنواختی در برش نشاء ها
  • صرفه جویی در هزینه
  • عدم انتقال آلودگی

همچنین دستگاه پیوند زن نشا این قابلیت را ایجاد می کند که پیوند نشاء توسط اپراتور تنها 10 الی 15 ثانیه زمان ببرد.

در کل، با استفاده از کشت نشاء پیوندی و دستگاه پیوند زن نشاء می توان علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و بی نیاز شدن محصولات از سموم کشاورزی، راندمان کشت را به طرز قابل توجهی بالا می برد

محصولات مرتبط

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.


2 نظر درباره “دستگاه پیوند زن نشاء

  • محمدپور گفت:

    سلام ، به طور کلی دستگاه های پیوند زن نشاء چند نشاء را می توانند انجام دهند؟

    • باسلام و احترام
      میزان پیوند زدن نشاء در هر دستگاه متغیر است. به طور کلی در ساعت پیوند نشاء با استفاده از دستگاه بین 300 تا 400 پیوند نشاء در ساعت می باشد.