ساعت کاری 8:00 الی 18:00

تماس با ما:       09368580205  62999567

کشت هیدروپونیک

صفحه اصلی > کشت هیدروپونیک
اشتراک گذاری:


تحویل اکسپرس
خدمات پس از فروش
صدور فاکتور رسمی
مشاوره فنی

امتیاز کاربران 4 / 5. تعداد: 4

کشت هیدروپونیک+pdf ، کشت هیدروپونیک در منزل ،کشت هیدروپونیک علوفه ، کشت هیدروپونیک خیار ، کشت هیدروپونیک زعفران ، کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی ، آموزش کشت هیدروپونیک ، کشت هیدروپونیک چیست
توضیحات
نقد و بررسی

کشت هیدروپونیک

در این مقاله ما قصد داریم در خصوص کشت هیدروپونیک و همچنین فروش تجهیزات کشت هیدروپونیک شماره راهنمایید نماییم.

کشت هیدروپونیک چیست؟

هیدروپونیک به کشتی گفته می شود، که کاشت گیاهان درآب و محلول غذایی بدون استفاده از خاک باشد.  کشت هیدروپونیک برای کشاورز این امکان را به وجود می آورد که در مدت زمان کوتاه تر و زحمت کمتر، محصولی با راندمان بالاتری را تولید و کشت نماید.

علم هیدروپونیک اثبات کرده که برای رشد گیاهان به خاک و سیستم های آبیاری متداول گلخانه نیازی نیست ، ولی به عناصری که درخاک موجود است نیازمی باشد. در کشت هیدروپونیک هرگیاهی را می توان به این صورت کشت کرد، اما بعضی از آنها موفقیت بیشتری در این سیستم دارند. کشت هیدروپونیک برای میوه هایی که محصولات مقاوم دارند از قبیل، خیار ، گوجه ، فلفل و گیاهانی مثل کاهو و گیاهانی که رشد سریعی دارند، ایده آل می باشد.

کشت هیدروپونیک چیست

انواع کشت هیدروپونیک

کشت هیدروپونیک را به صورتهای مختلفی اعمال می کنند. ساده ترین و قدیمی ترین روش کشت هیدروپونیک به این گونه می باشد که، گیاهان را در بسترهایی ازجنس کاه کشت کرده و مواد غذایی مورد نیاز گیاه را در این بسترها قرارمی دهند.

روش های جدیدتری نیز بکارگرفته می شود مانند، روش nft  که درآن مواد غذایی را به صورت یک لایه نازک در اختیار گیاه قرار می دهند.

سیستم تغذیه ی گیاهان در هیدروپونیک

سیستم باز:

دراین سیستم، عناصرشیمیایی مانند ماکرو و میکرو که گیاه به آنها نیاز دارد، تنها یکبار در اختیار گیاه قرار می گیرد. اما بعد از استفاده بوسیله ی سوراخ هایی که از قبل در زیربسترها ایجاد شده خارج می شود.

سیستم بسته:

در این سیستم، موادغذایی مورد نیاز محلول در آب، بیشتر از یک بار مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل اینکه  محلولهای غذایی در سیستم بسته  با افت کیفیت روبرو نشوند، باید دائما توسط دستگاه های کنترل کیفیت اندازه گیری شوند. زیرا یکسری عناصرشیمیایی محلول در آب وجود دارند که، در محدوده ی ریشه اند و جذب ریشه شده اند، و دیگر در محلول وجود ندارند. با استفاده از کنترل کردن این عناصر می توان آن دسته از عناصری که حذف شده اند را به محلول اضافه کرد.

 کشت بدون خاک

کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی

گوجه فرنگی دربین غذاهای ایرانی جایگاه وسیعی پیدا کرده است. کاشت این گیاه به روش هیدروپونیک یک روش مدرن به حساب می آید. کاشت گوجه فرنگی به روش هیدروپونیک مناسب تر از کشت آن توسط زمین زراعی می باشد. زیرا عملکرد آن در گلخانه بالاتر می رود.

برنامه ریزی غذایی برای گوجه فرنگی بسیار ضروری می باشد، زیرا این گیاه بسیار حساس به تغذیه است. عملکردی که در کاشت گوجه فرنگی باید رعایت شود این است که، یک فرمول غذایی قبل از کاشت تهیه کنید و طبق همان فرمول صحیح اقدام به کشت این نوع گیاه کنید و به جلو بروید. زیرا در صورت بکارگیری فرمول صحیح باعث بالا رفتن کیفیت عمر بوته ها و همچنین طولانی تر شدن دوره ی کشت می شوید.

مزایا

  • به علت اینکه خاک و علف هرز وجود ندارد، عملیات کشاورزی راحت تر است.
  • آفات موجود در خاک به دلیل نبود خاک به کلی حذف می شوند.
  • در کشت هیدرو پونیک میزان آبی که مصرف می شود تنها درصد ناچیزی از میزان آبی می باشد که درکشت خاکی استفاده می شود، بنابراین هدر رفت آب صفر است.
  • محصولات هیدروپونیک از لحاظ غذایی بهتر از محصولاتی هستند که در کشت خاکی تولید می شوند.
  • استقرار آسان گیاهان جدید و جابجایی کمتر گیاهان در این نوع سیستم
  • ازهمه ی سطح کشت می توان در هر زمان استفاده نمود.
  • کمک به کنترل شرایط محیطی، زیرا درکشت هیدروپونیک عواملی مانند، نور ، حرارت ، رطوبت و محلول دهی طبق یک برنامه ی زمان بندی شده است.

برخی از انواع بستر کشت هیدروپونیک

هدف از کشت محصولات به روش هیدروپونیک

  • تولید و پرورش محصولات مختلف و متنوع به شکل تازه در زمین های باتلاقی، خشک و زمین هایی که غیر قابل کشت می باشند.
  • بهره گیری از اماکنی مثل، گاراژ و انبار که به هر دلیلی متروکه شده اند
  • کشت علوفه به صورت متوالی برای واحدهای کوچک دامپروری
  • صرفه جویی در آب برای مناطقی که با مشکل آب روبرو هستند
  • افزایش بازده در تولید گیاهان خارج فصل رشد درون گلخانه ها
  • کاهش در ایجاد بیماری های انگلی گیاهان
  • صرفه جویی در هزینه های مربوط به نیروی انسانی به علت حذف خاک

شیوه های مختلف کشت هیدروپونیک

کشت آبی

ریشه درون محلول غذایی قرار دارد و تنها مابین ریشه و ساقه از مایع بوسیله پلاستیک عمودی نگه داشته می شود.

کشت ماسه ای

ریشه درون موادی جامد که تنها سه میلی متر قطر دارند گذاشته می شوند، مانند پشم سنگ.

کشت سنگ ریزه

ریشه درون موادی جامد که قطری بزرگ تر از سه میلی متر دارند گذاشته می شوند، مانند،  سنگ خارا

کشت در هوا

ریشه گیاه درون قطرات آب حاوی محلول غذایی قرار می گیرد.

کشت درون ورمی کولیت

به مخلوط ریشه گیاه با مواد کانی گفته می شود.

کشت آبی

کاربردی به منظور گیاهان و گل های زینتی

کشت نواری هیدروپونیک

این نوع روش به این شکل است که محلول های غذایی با حرکت در عمق کم مواد غدایی را به ریشه گیاه می رسانند. این مسیر به صورت دایره ای شکل می باشد و به صورت مداوم ادامه میابد. در واقع نوار، به لایه های باریک مواد غذایی گفته می شود و شباهت زیادی به روش غوطه وری نیز دارد.

شیوه های مختلف کشت هیدروپونیک

برخی از انواع بستر کشت هیدروپونیک

  • بستر کشت محیط سیمانی.
  • کشت در جعبه های پلاستیکی.
  • کشت با الیاف چوب.
  • کشت در بسترفایبرگلاس.
  • کشت در بسترهای فلزی.
  • کشت در بستر پرلیت.
  • کشت در بستر خرده های آجر.
  • کشت بوسیله ی سنگ های رودخانه.
  • کشت بوسیله ی سبوس برنج

 

انواع بستر کشت هیدروپونیک

در واقع کشت هیدروپونیک معروف به کاشت بدون خاک می باشد. یعنی ریشه های گیاه را در یک محیط بدون خاک که دارای رطوبتی زیاد باشد یا همان آب قرار می دهند. مواد غذایی مورد استفاده گیاه توسط آب موجود در پیرامون ریشه به گیاه منتقل می شود.

بطور خلاصه باید گفت، که آب یک عنصر اساسی در سیستم کشت هیدروپونیک است. بهتر است که این سیستم را به صورت اتوماتیک تنظیم کرد تا در هنگامی که باغبان در گلخانه نبود گیاه از کمبود مواد غذایی رنج نبرد.

ویژگی بارز کشت هیدروپونیک این است که کشاورز با زحمت و زمان کمتر، از راندمان بالایی در تولید محصول بهره مند می شود. این نوع کشت در مکانهایی که با کمبود آب مواجه هستند یا خاک فقیری دارند و یا هر نوع منطقه ای که امکان کشت خاکی در آن وجود ندارد، بکار می رود.

کاشت بدون خاک

انواع روش های کشت هیدروپونیک و تجهیزات هیدروپونیک 

  1. کشت گروبگ یا کیسه رشد

این نوع کشت هیدروپونیک به این صورت انجام می شود که ابتدا گیاه را درون کیسه هایی مخصوص به اسم گروبگ قرار داده و با در نظر گرفتن نوع گیاه مورد کاشت در ارتفاعات استاندارد خاصی قرار می دهند و مواد غذایی لازم با استفاده از قطره چکان هایی که در پای هر گیاه قرار داده شده اند، به گیاه می رسند.

محتویات بستر کشت در هر گروبگ با توجه به سفارش مشتری پر می شوند، ولی معمولا از کوکوپیت و پرلیت به این منظور بکار می رود.

مزیت گروبگ

  • مناسب انواع سبزی و صیفی جات در طول دوره ی کوتاه
  • سهولت در اجرا
  • افزایش کارایی
  • قابلیت جابجایی
  • قابلیت کنترل چند بوته بصورت یکجا

 

هدف از کشت محصولات به روش هیدروپونیک

  1. کشت گلدانی

این نوع کشت توسط قرار دادن گیاه درون گلدان هایی مخصوص و با تراکم مشخصی انجام می شود. گلدان ها را با در نظر گرفتن نوع گیاه در ارتفاعی استاندارد و یا روی زمین قرار می دهند و کود یا محلول غذایی مورد نیاز را با استفاده از قطره چکانهای مخصوص هر گیاه به آنها می دهند.

ظرفیت این گلدان ها 8 الی 15 لیتر است و برای اکثر گیاهان قابل اجرا می باشد. اگر گلدان ها بصورت عمودی روی همدیگر قرار گیرند، آنوقت مواد غذایی با استفاده از پمپ از سمت بالا به پایین سرازیر می شود و تمام گیاهان از آن تغذیه می کنند. این روش برای گیاهانی مثل توت فرنگی مناسب می باشد.

هنگامی که گلدان ها را به طور افقی در کنار همدیگر قرار دهند، آنوقت مواد غذایی مورد نیاز گیاهان توسط پمپ و لوله های انتقال آب و نازل به تک تک گلدان ها هدایت می شود. این روش برای گیاهان پایه کوتاه مانند، گوجه فرنگی، انجیر، موز و… بکار می رود.

  1. کشت به روش پشم سنگ

خصوصیاتی نظیر سازگاری با محیط زیست، عایق حرارتی و الکتریسیته و به علاوه بافت نرم و لطیف و متخلخل آن برای سهولت ریشه گیاه مناسب می باشد. همچنین کاربرد آسان و مقرون به صرفه بودن آن برای کاربرد در کشاورزی بسیار توجیه پذیر است.

پشم سنگ دارای ترکیباتی مثل، اکسید مولیبدن می باشد، که سبب بهبود خاک زراعی و بالا رفتن راندمان تولید محصولات کشاورزی می شود. پشم سنگ را می توان به عنوان بستر اصلی نشاء سبزیجاتی مانند، توت فرنگی، گوجه فرنگی، خیار، فلفل، کاهو و… مورد استفاده قرار داد.

هیدروپونیک یا آب‌کشت

مزیت پشم سنگ در کشت هیدروپونیک و فروش تجهیزات کشت هیدروپونیک

  • از جمله بهترین نوع بسترهای کشت هیدروپونیک به حساب می آید.
  • کاملا استریل و فاقد ماده ی مغذی است. این مزیت سبب شده هیچ میکرو ارگانیسمی قادر به تجزیه پشم سنگ نباشد.
  • پشم سنگ کامل خنثی و فاقد مواد سمی می باشد
  • متخلخل بودن آن سبب هوادهی راحت به ریشه گیاه می شود.
  • عدم نفوذ نور به علت کدر بودن آن
  • ویژگی های منحصر به فرد پشم سنگ سبب می شود این نوع بستر به عنوان مطلوبترین نوع بستر کشت هیدروپونیک به حساب می آید.

فروش تجهیزات کشت هیدروپونیک

  1. روش گاتر کشت

منظور از گاتر، نوعی کانالهای دست ساز می باشد که گیاه درون این کانال ها مورد کشت قرار می گیرد. ابتدا گاتر ساخته می شود و سپس با بستر مورد نیاز پر می شود.

مواد غذایی و محلول مورد نیاز توسط لوله هایی در امتداد کابل منتقل می شوند. از مزیت های آن به مدیریت آسان، هزینه اجرای پایین و مدیریت راحت آبیاری می توان اشاره کرد.

فروش تجهیزات کشت هیدروپونیک

جهت خرید و اطلاع از تجهیزات مناسب کشت هیدروپونیک با کارشناسان سازوکشت تماس حاصل نمایید.

محصولات مرتبط

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.