ساعت کاری 8:00 الی 18:00

تماس با ما:       09368580205  62999567

آبیاری گلخانه

صفحه اصلی > آبیاری گلخانه
اشتراک گذاری:


تحویل اکسپرس
خدمات پس از فروش
صدور فاکتور رسمی
مشاوره فنی

امتیاز کاربران 0 / 5. تعداد: 0

سیستم آبیاری بارانی گلخانه ها
توضیحات
نقد و بررسی

تجهیزات آبیاری گلخانه ” greenhouse irrigation equipment ” به شکلی طراحی میشود که بتواند آب مورد نیاز محصولات را فراهم سازد. محصول، شرایط آب و هوایی منطقه، فصول و زمان کشت، تهویه، همگی مواردی هستند که تعیین کننده میزان آب میباشند. در این مقاله سعی شده به نکات انتخاب تجهیزات آبیاری گلخانه، انواع روش آبیاری و قیمت و عرضه ی آن پرداخته شود.

آبیاری گلخانه به روش های زیادی انجام می شود. انتخاب صحیح یک روش مناسب، در کیفیت محصول نقش زیادی دارد. عده ای از گلخانه داران نوع آبیاری گلخانه را پیش و پاافتاده میدانند. اما در اصل تجهیزات آبیاری گلخانه ها یکی از عوامل مهم در رشد گیاه است. از این رو متخصصان به این نتیجه رسیده اند که در هنگام احداث گلخانه باید همه جوانب را بررسی کرد.

سیستم تجهیزات آبیاری گلخانه

سیستم های آبیاری مورد استفاده در گلخانه به دوبخش:

  • سیستم های سقفی، وظیفه آبرسانی به سطح بستر کشت را دارند
  • سیستم های زیر سطحی، که به صورت مویرگی آب را به ناحیه ریشه گیاهان می رسانند.

تجهیزات آبیاری گلخانه سقفی یا آبشاری

 رایج ترین نوع آبیاری بکار رفته در گلخانه ها می باشد. در این سیستم مواد غذایی و آب مورد نیاز محصولات از بالا بر روی سطح کشت یا گلدان ها ریخته شده. در صورت اضافه بودن مواد غذایی، از قسمت انتهایی بستر به بیرون هدایت می شود.

به آبیاری سقفی، سیستم باز هم می گویند. هزینه راه اندازی پایینی دارد و جلوی از تجمع نمک اضافی کود را میگیرد.

انواع آن شامل: سیستم های آبیاری خرد، بوم آبیاری و آبیاری بارانی می باشد.

تجهیزات آبیاری گلخانه زیر سطحی

دراین نوع آبرسانی از قسمت پایین بستر به ریشه رسانده می شود. در این روش با قرار دادن لوله هایی در زیر خاک آب را به طور قطره ای به ریشه گیاه میرسانند. این عمل با ایجاد رطوبت را به تمام نواحی نوار آبیاری میرساند.

در سیستم آبیاری زیرسطحی، آب مستقیم به ریشه گیاه داده می شود. برخلاف انواع آبیاریهای دیگر مانند، آبیاری سطحی که آب را به سطح خاک میرساند و سبب رشد علفهای هرز میشود. این سیستم مانع از رشد سالیانه علف های هرز نیز میشود.

مزایا  

  • پخش یکنواخت آب
  • سبب پایین آمدن میزان تبخیر آب می شود
  • قابلیت تنظیم میزان آب و مانعی برای هدر رفت آب
  • حفظ رطوبت اطراف ریشه به وسیله آبیاری مکرر
  • مناسب برای مناطق خشک و بادخیز

معایب

  • در صورت استفاده از آب شور سبب تجمع نمک در اطراف ریشه شده
  • مسدود شدن نازل ها توسط ریشه گیاه
  • گرفتگی لوله ها و نازل ها توسط ذرات معلق آب
  • احتمال از بین رفتن لوله ها توسط جوندگان
  • ریسک آسیب به لوله ها توسط ماشین آلات سنگین

روند هوشمند سازی آبیاری گلخانه

برای خرید تجهیزات گلخانه با ما تماس بگیرید.

سیستم آبیاری در گلخانه ها از 3 اصل کلی پیروی میکند، در زیر به آنها اشاره شده است.

اصل اول – لزوم استفاده از خاک خوب و زهکشی شده

زمانی آبیاری محصولات خوب انجام میشود که، خاک گلخانه به درستی زهکشی شده باشد. در نتیجه هوای مناسب و کافی به ریشه محصولات برسد.

اصل دوم- میزان و مدت زمان در تجهیزات آبیاری گلخانه

در زمان آبیاری محصولات باید دقت شود که آب حتما به تمامی ریشه های محصول برسد. برای اطمینان پیدا کردن از میزان آبیاری بهتر است 10 الی 15 درصد آبیاری اضافه انجام شود. توجه شود که در گلخانه ها به ازای هر مترمکعب خاک،20لیتر آب مورد نیاز است. در ادامه میتوان گفت پرهیز از آبیاری مقطعی میتواند در رشد گیاهان تاثیر زیادی داشته باشد.

اصل سوم – قبل از اینکه تنش آبیاری در گیاه مشاهده شود آبیاری را شروع کنید

آبیاری گیاه باید دقیقا قبل از ورود گیاه به مرحله تنش کم آبی صورت گیرد. که از طریق شاخ و برگ و ظاهر گیاه میتوان به تنش آبی گیاه پی برد. کدر بودن بافت و رنگ، یکی از مهم ترین علائم در تنش آبی گیاه است. اما باز دربرخی از گیاهان علائم ظاهری وجود ندارد، و دراینجا میتوان از وزن و رنگ خاک متوجه شد.

برای خرید و استعلام قیمت تجهیزات آبیاری تحت فشار با مشاوران ما تماس بگیرید.

انواع آبیاری کردن گلخانه ها :

روش دستی در آبیاری گلخانه

آبیاری دستی قدیمی ترین روش آبیاری در گلخانه ها میباشد. که به علت بازدهی پایین و عدم کاربرد اقتصادی منسوخ شده و مورد استفاده قرار نمیگیرد. بررسی کارشناسان نشان داده، هزینه این روش در سال اول برابر با؛ راه اندازی تجهیزات نوین آبیاری است. بنابراین به جز موارد خاص استفاده از این روش آبیاری گلخانه دلیل موجهی ندارد. به هر حال اگر از این روش استفاده میکنید حتما در انتهای شلنگ از سوپاپ فشارشکن استفاده نمایید. همچنین ملزومات را رعایت کنید تا بستر خاک شسته نشود و ترکیب آن بهم نخورد.

آبیاری محیطی گلخانه

برای آبیاری گلخانه هایی که بستر ثابتی دارند از این مدل آبیاری استفاده می شود. دراین روش آب با لوله های پلی اتیلن انتقال و سپس با نازلهای پلاستیکی (قطره چکان) به گیاه میرسد. نازلها وظیفه اسپری کردن آب برروی سطح خاک را برعهده دارند. برای کارکرد هرچه بهتر درجه پاشش این نازلها را در سه درجه 45 ، 90 و 180 تنظیم میشود.

اما لوله های پلی اتیلن به دلیل عدم انعطاف پذیری پس از مدتی کارکرد دچار دفرمگی میشوند. که سبب تکان خوردن و خروج نازلها از زاویه پاشش و عدم پاشش صحیح میگردند. لوله های پلی فلت جایگزین مناسبی برای استفاده در سیستم آبیاری محیطی میباشند. آنها علاوه برسهولت در نصب قیمت پایینتری نیز دارند.

آبیاری سقفی یا آبشاری

برای جلوگیری از بیماری گیاهان لازم است؛ شاخ و برگ آنها خشک نگه داشته شود. اما گیاهانی وجود دارند که توانایی تحمل رطوبت بالایی دارند و این روش برای آنها مناسب است.

دراین روش آب پس از پمپ، از طریق لوله های سرتاسری به نازلهایی که بالای گیاهان هستند میرسد. از آنجا توسط نازلها بر روی گیاه اسپری می شود. که ارتفاع نازل آنها متغییر است. برای گیاهان آپارتمانی ارتفاع مناسب 60 سانتیمتر است. برای سایر حدود 180 سانتیمتر میباشد.

در این روش آبیاری نازلها یک چرخش 360 درجه ای را طی می کنند. به این صورت سطح پاشش یکنواختی ایجاد میشود. که برای جلوگیری از هدر رفتن آب سینیهایی را بین گیاهها برای جمع آوری آب قرار میدهند.

آبیاری محیطی گلخانه

آبیاری مه پاشی

در این روش آبیاری لوله هایی در ارتفاع بالا و در سقف گلخانه کشیده میشود. برروی این لوله ها نازلهایی نصب شده که  آب را به صورت قطرات بسیارریز و تناوبی برروی محصول میپاشند. این روش غالبا برای محصولات قلمه ای و تولید نشاء مناسب است.

در این نوع آبیاری به وسیله مه پاش، نازلها بر روی یک نوار تسمه ای نصب میشوند. یک موتور نوار را جابجا می کند. در این روش کود و مواد مغزی به همراه آب به طور یکنواخت برروی محصول اسپری میشود.

آبیاری قطره ای

یکی از روش های بسیار مناسب برای آبیاری است. در ان آب از قطره چکانهایی که در فواصل مشخص و قابل تنظیم قرار گرفته به گیاه منتقل میشود. روش آبیاری قطره ای علاوه بر گلخانه ها برای مزارع به ویژه مناطق خشک کاربرد وسیعی دارد. یکی از ایرادات این روش هزینه بالای راه اندازی و خرید تجهیزات است. که باتوجه به کاهش مصرف آب و کیفیت بالای محصول میتوان گفت که به صرفه تر میباشد.

آبیاری تراوا یا نشتی

یکی از روش های جدید آبیاری گلخانه به حساب می آید. به روش زیرسطحی انجام می شود. در آن با استفاده از لوله های اسفنجی آب، مواد مغذی و کود را مستقیما به ریشه میرسانند. این روش شباهت زیادی به آبیاری قطره ای دارد. بااین تفاوت که لوله ها در عمق 20 تا 25 سانتیمتر زیرسطح و داخل شیار قرار میگیرند.


برای بالا بردن اطلاعات در خصوص فیلتر آبیاری و  کنترلر آبیاری به صفحه فوق مراجعه کنید.


بخش های مختلف تجهیزات آبیاری در گلخانه

  • پمپ در سیستم آبیاری که شامل، پمپ سانتریفوژ، پرده ای و توربینی می باشد
  • صافی ها و فیلترهای آب در سیستم آبیاری مانند، صافی نوری، سیلیکونی و شنی
  • سیستم آبیاری مرکزی در گلخانه شامل، دستگاههایی است که پس از پمپاژ آب و تصفیه آب، کود اضافه میکنند. که با ایجاد یک دبی مناسب دوباره به شبکه اصلی لوله کشی گلخانه وصل میکند.
  • سیستم های آبیاری هوشمند و اتوماتیک
  • شیر تخلیه هوا
  • دستگاه تنظیم فشار
  • دستگاه تزریق کود
  • سیستم کنترل دمای آب

بخش های مختلف سیستم آبیاری در گلخانه

روند هوشمند سازی تجهیزات آبیاری گلخانه

در آبیاری اگر از سیستم هوشمند استفاده شود در مصرف آب و انرژی صرفه جویی میشود. این تجهیز جزوه تجهیزات گلخانه ای پیشرفته میباشد که در گلخانه های مدرن استفاده میشود.

در صورتی که آبیاری گلخانه خود را هوشمند سازی نمایید. گلخانه شما از حالت سنتی به مدرن تغییر سطح میدهد. با هوشمندسازی تجهیزات آبیاری گلخانه خود می توانید، مقدار مورد نیاز هر محصول را به میزان منظم داشته باشید. همین امر سبب صرفه جویی اقتصادی می شود.

آبیاری منظم باعث افزایش کیفیت و راندمان در محصولات تولیدی گلخانه میگردد. به همین سبب سود گلخانه را بالا می برد. درنتیجه با هزینه برای تجهیزات آبیاری گلخانه و تولید محصولات باکیفیت، سود آن به شما برمیگردد.

قیمت فروش تجهیزات آبیاری گلخانه

برای اطلاع از “قیمت تجهیزات آبیاری گلخانه ” greenhouse irrigation system با واحد فروش “مجموعه سازوکشت ” تماس حاصل نمایید.

نوبت بندی آبیاری محصولات در گلخانه 8 دهانه ای

نوبت آبیاری(0.5 لیتر)
نوبت اول
نوبت اول
نوبت دوم
نوبت دوم
نوبت سوم
نوبت سوم
نوبت چهارم
نوبت چهارم
دهنه ها
ساعت شروع
ساعت پایان
ساعت شروع
ساعت پایان
ساعت شروع
ساعت پایان
ساعت شروع
ساعت پایان
دهنه اول
6.30
7
8.30
9
10.30
11
12.30
13
دهنه دوم
6.30
7
8.30
9
10.30
11
12.30
13
دهنه سوم
7
7.30
9
9.30
11
11.30
13
13.30
دهنه چهارم
7
7.30
9
9.30
11
11.30
13
13.30
دهنه پنجم
7.30
8
9.30
10
11.30
12
13.30
14
دهنه ششم
7.30
8
9.30
10
11.30
12
13.30
14
دهنه هفتم
8
8.30
10
10.30
12
12.30
14
14.30
دهنه هشتم
8
8.30
10
10.30
12
12.30
14
14.30

محصولات مرتبط

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.


8 نظر درباره “آبیاری گلخانه

  • کاظم سرلک گفت:

    وقت بخیر برای نشا کدوم روش آبیاری مناسبه؟

  • رضا گفت:

    سلام خسته نباشید تفاوت ابیاری سقفی و مه پاش در چییست

    • زینب امینی گفت:

      باسلام و احترام
      در آبیاری سقفی یک لوله انتقال آب در سرتاسر گلخانه کشیده می شودو هم در سقف و هم در کف نازل ها را نصب می کنند و با عمل اسپری کردن آب گیاهان را آبیاری میکنند.همچنین حرکت نازل به شکل360 درجه می باشد و آبیاری یکنواخت ایجاد میشود.
      در سیستم مه پاس لوله هایی در طول گلخانه کشیده شده و با نازل های تعبیه شده آب و مواد مغذی را روی محصول می پاشند.از سیستم مه پاش برای تامین رطوبت و پایین آوردن درجه حرارت گلخانه استفاده میشود.

  • سوادکوهی گفت:

    برای راه اندازی سیستم مناسب آبیاری گلخانه خودم باید چیکار کنم؟

    • زینب امینی گفت:

      باسلام و احترام
      جهت راهنمایی دقیق و اصولی تر لطفا با مشاوران مجموعه ساز و کشت تماس حاصل نمایید.

  • DAVUD44FAR گفت:

    سلام خسته نباشید
    از کجا بدونم از چه تجهیزات آبیاری گلخانه استفاده کنم که هزینه ای برام به صرفه باشه؟